Класичний американський бургер
Приготувати бургер в домашніх умовах ще простіше, чим вам здається. Влаштуйте своїм сімейним комфортний американський обід на найближчих вихідних!
Інгредієнти (на 6 штук): – 6 булочок з кунжутом- 800-900 г яловичого фарша- 3 середніх помідора- 6 скибочок сиру чеддер- 150 г салату айсберг- 2 червонуваті луковіци- 2 солоних огурца- 1 ст. л. з гіркою каджунськой спецій- 3 ст. л. кетчупу (рецепт приготування нижче) – 3 ст. л. сімейного майонезу (рецепт приготування нижче) – 3 ст. л. рослинного масла-Соль і мелений чорний перець
Рецепт приготування бургера: 1. Вимийте і наріжте салат. Помийте і наріжте кружальцями помідори, також солоні огірки. Очистіть і наріжте тонкими кільцями цибулю (шириною 3-4 мм) .2. У мисці змішайте фарш зі спеціями і дрібкою солі. Сформуйте 6 котлет за розміром булочек.3. У розігрітій сковороді на середньому вогні обсмажуйте цибулю з рослинним маслом протягом 4-5 хвилин. Посоліть, поперчіть і викладіть на тарелку.4. Обсмажуйте на тій же сковороді котлети по 3-5 хвилин з кожного сторони.5. Розріжте булочки навпіл. Змастіть нижні половинки майонезом, а верхні – кетчупом. Розкладіть нарізані листя салату на нижні половинки булочок, зверху покладіть обсмажену цибулю, на нього котлети, а потім по скибочці Чеддер, нарізані помідори і огірки. Накрийте все верхніми половинками булочок і відразу зможете є.
Як приготувати кетчуп? – 500 г стиглих помідоров- 1 цибулина, дрібно нарезать- 1 зубчик чеснока- 1 щіпка папрікі- сто мл винного уксуса- сто г цукру Сіль і мелений чорний перецПомідори промийте, видаліть насіння, наріжте на маленькі шматки. Складіть в сотейник, додайте цукор, оцет, цибуля, часник, паприку, сіль і мелений чорний перець. Готуйте на повільному вогні протягом 1,5-2 годин, періодично помішуючи. Протріть через сито і остудіть. Як приготувати сімейний майонез? – 1 яєчний желток- 1 ст. л. з гіркою горчіци- 1 ст. л. винного уксуса- 200 мл рослинного масла-Соль і мелений чорний перецВ мисці змішайте яєчний жовток і гірчицю. Поступово малесенькими дозами влийте рослинне масло, не припиняючи безперервно збивати суміш. Додайте сіль і мелений чорний перець. В самому кінці додайте винний оцет і знову чудово перемішайте. Рецепт з книжки «Бургери, а ще хот-доги і бейгли», Вьель П’єр-Луї, Друє Валері (Видавництво «Колібрі», 2015)
Бургери, бейгли, хот-доги. Ми звикли зневажливо називати їх фастфудом. Однак рецепти, виставлені в цій книзі, рішуче спростовують наші уявлення. Домашні булочки, внутрішність зі свіжого м’яса і риби, дивовижні соуси і ароматні прошарку з нових і тушкованих овочів, приправлені приправами і пряною зеленню, – апетитна, апетитна, потрібна їжа принесе задоволення і вашим близьким, і гостям. 10 цікавих ідей для дорослого і дитячого сніданку